#
ul. Piotrkowska 53k 26-300 Opoczno (+48) 44 711 16 55 info@hurompolska.pl

Technologia SST w wyciskarkach Hurom

technologia urządzeń Hurom

Obecnie Hurom Dong Ah Produkuje sprzęty dla wielu innych producentów. Firma oferuje wysokiej jakości urządzenia AGD o zaawansowanej technologii. Hurom stawia na innowacyjne rozwiązania i wypracowane przez siebie technologie.

Wyciskarki Hurom mimo wolnych obrotów doskonale radzą sobie z różnego rodzaju warzywami i owocami. Wynika to z zastosowania ślimaka, który skutecznie wyciska z nich sok. Za sprawą wolnych obrotów sok nie podgrzewa się i nie traci swoich cennych składników odżywczych. Poza tym Hurom jest cichy i nie powoduje uczucia dyskomfortu.

Marka Hurom dba o swoich klientów i wsłuchuje się w ich potrzeby. Regularnie organizuje spotkania, na których pokazuje im swoje urządzenia. Poza tym wszystkie urządzenia Hurom są poddawane testom za pomocy aparatury do mierzenia temperatury itd. Wszystko to ma wpływ na wysoką wytrzymałość wyciskarek Hurom.

Wyciskarka Hurom – Technologia SST

Od wielu lat Hurom inwestuje w rozwój swoich urządzeń. Dzięki temu firma opatentowała technologie wyciskania soku na wolnych obrotach - SST (z ang. Slow Squeezing Technology). W ten sposób sok jest wyciskany z owoców i warzyw bez konieczności ich ścierania. W ten sposób powstały sok ma naturalny smak i zachowuje swoje składniki odżywcze. Hurom jako pierwsza firma opatentowała metodę wyciskania soku prasą. Powolne wyciskanie soku polega na połączeniu siły nacisku z niewielką liczbą obrotów. Wał służy jako prasa w zintegrowanym pionowym szybie. Korzyści z tego systemu są ogromne.

Wyciskarka Hurom – co czyni ją tak szczególną?

Technologie marki Hurom podbiły rynek. Wiele firm stara się je naśladować i kopiować. Hurom tego nie robi, ale ciągle pracuje nad nowymi rozwiązaniami, aby sprostać rosnącym wymaganiom klientów.

1. wyciskarki Hurom świetnie radzą sobie nie tylko z warzywami i owocami, ale i ziołami czy trawami; nie produkują przy tym szkodliwego ciepła, a więc powstały sok jest pełny witamin oraz miko i makroelementów,

2. wyciskarka nie wiruje, ale wyciska soki; proces utleniania obniżono do minimum, co przekłada się na dłuższa żywotność soków;

3. Hurom to wyciskarki, które pozwalają na przygotowanie soków z warzyw i owoców, tra, ziół i nie tylko; dobrze radzą sobie nawet z trawą pszeniczną, która dodatkowo jest bardzo zdrowa,

4. w przypadku wyciskarek Hurom do obsługi maszyny nie jest potrzebna siła fizyczna; wynika to ze specyficznego kształtu śruby prasującej, która w zasadzie sama wciąga produkty do pionowego szybu,

5. wyciskarki Hurom są bardzo wydajne, produkują bowiem w zasadzie suchą pulpę, cały sok z owoców i warzyw trafia więc do pojemnika na sok, wygląda to więc całkiem inaczej niż w przypadku tradycyjnych sokowirówek, gdzie z wydajnością jest o wiele gorzej,

6. sok wyciskany przez wyciskarki Hurom jest smaczny i zdrowy zarazem, ma kremową konsystencję i nie zawiera niepotrzebnej piany, gęstość miąższu w wielu modelach dzięki specjalnym nakładkom można regulować i dopasować do własnych potrzeb,

konstrukcja wyciskarki Hurom

7. wyciskarki Hurom pozwalają na wyciskanie soku z owoców, warzyw, ziół, trawy pszenicznej i nie tylko, wszystko to łączy się ze sobą w zbiorniku bez udziału tlenu; Dzięki zatyczce, która zwiększa funkcjonalność urządzenia, może ze sobą mieszać soki z różnych produktów bez procesu utlenienia; wydłuża to znacznie żywotność soków, a przy tym jest wygodnym rozwiązaniem podczas tworzenia soków wieloskładnikowych.

8.  Hurom to wyciskarki, które nie sprawiają większego problemu w czasie czyszczenia; zaletą jest łatwość i szybkość czyszczenia urządzeń Hurom; eksperci w tym przypadku zdecydowanie wyszli naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów i znacznie zmienili proces czyszczenia wyciskarek,  za sprawą niekapka czyszczenie jest proste i przyjemne; po wypuszczeniu soku z urządzenia trzeba jedynie nalać do niego wody i zamknąć Juice Cap; Po kilku obrotach duże pozostałości ze składników wypływają z wodą prosto do pojemnika na miazgi; resztę trzeba zalać wodą i pozostawić na jakiś czas; następnego dnia wodę należy ponownie wypuścić i gotowe - wyciskarka jest gotowa do pracy.



 

#